Reisplanner meldt aantal beschikbare OV-fietsen

appzonetaxiDe vernieuwde Reisplanner Xtra-app van heeft twee opvallende verbeteringen. Allereerst kunnen reizigers met de nieuwe app een NS Zonetaxi bestellen. Voor de rit gelden vaste prijzen, waarvoor reizigers na afloop een rekening krijgen thuisgestuurd. De tweede verbetering: de app beschikt over een OV-fiets-checker. Deze geeft reizigers een indicatie van het aantal beschikbare OV-fietsen op een station.

Op piekmomenten kan het voorkomen dat reizigers misgrijpen als ze een OV fiets willen gebruiken. Daarom beschikt de nieuwe reisplanner-app over een OV-fiets-checker. Of die helemaal goed werkt is nog even afwachten. Er kunnen nog kinderziektes optreden, aldus NS. Mocht het aantal aanwezige OV-fietsen niet overeenkomen met de checker, dan kan de reiziger dat met een feedback-knop aangeven.

Reizigers kunnen verder tot dertig minuten voor aanvang van de rit een NS Zonetaxi bestellen. De app toont dan meteen de ritprijs. NS Zonetaxi is beschikbaar op meer dan 130 stations en kent vaste prijzen. Voor die prijs kunnen drie extra personen mee. Een NS Zonetaxi bestellen is mogelijk nadat de reiziger zich eenmalig gratis heeft geregistreerd – ook dat kan via de Reisplanner Xtra-app van NS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.