Nog deze maand

Vlissingen betaalt deel eigen bijdrage Wmo-vervoer terug

Wmo-vervoer
Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

Inwoners van de gemeente Vlissingen die tussen 2021 en 2023 gebruik maakten van het Wmo-vervoer, krijgen hun teveel betaalde eigen bijdrage terug. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders (B&W) aan de Vlissingse gemeenteraad laten weten. De eigen bijdrage die de gemeente hanteerde lag in die periode hoger dan de tarieven van het regulier openbaar vervoer.

“Dit betekent dat wij in de jaren 2021 tot en met 2023 een te hoge eigen bijdrage voor het Wmo-vervoer hebben gevraagd van de Wmo-cliënten dan is vastgelegd in de toen geldende verordening”, schrijft het college in een brief aan de Zeeuwse gemeenteraad.

Vlissingen moet naar schatting zo’n 134.000 euro terugbetalen. De uitvoering hiervan wordt nog deze maand opgepakt. Zo ontvangen inwoners een brief met informatie over hoe het bedrag wordt terugbetaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.