Waaronder Utrecht - Ede

Minder treinen op meerdere trajecten door kapotte sporen

Spoor bij Utrecht Centraal
Zo leidt een kapotte wissel ertoe dat er maandag veel minder treinen rijden tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen. Shutterstock/Menno van der Haven

Door defecten aan het spoor rijden er op meerdere trajecten minder treinen. Zo leidt een kapotte wissel ertoe dat er de rest van de dag veel minder treinen rijden tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen, meldt spoorbeheerder ProRail. De wissel wordt in de nacht van maandag op dinsdag gerepareerd.

Normaal rijden er zes treinen per uur tussen Utrecht en Ede, maar nu zijn het er volgens de reisplanner tijdens de avondspits twee. Volgens NS rijden er “zeer beperkt” bussen tussen Driebergen-Zeist, Veenendaal-De Klomp en Ede-Wageningen. Ook tussen Schiphol en Utrecht rijden door het defecte wissel minder intercity’s.

Ook tussen Hoofddorp en Leiden zijn er volgens ProRail problemen, waardoor er veel minder treinen rijden. Een bevestigingspunt van het spoor is daar defect. ProRail onderzoekt hoe groot de schade is, en kan daardoor nu nog niet zeggen hoelang de problemen daar duren. Tussen Amsterdam Sloterdijk en Schiphol rijden geen sprinters.

Auteur: ANP