HARBERS NEEMT WAAR

Staatssecretaris Heijnen met zwangerschapsverlof, geen opvolger

Vivianne Heijnen
Vivianne Heijnen Rijksoverheid, Valerie Kuypers

Vivianne Heijnen is bezig met haar laatste werkweek als demissionair staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Vanwege zwangerschapsverlof is vrijdag haar laatste werkdag. Omdat een nieuw kabinet naar verwachting niet lang op zich laat wachten, komt er geen tijdelijke opvolger. Minister Mark Harbers van hetzelfde departement neemt haar taken over.

Heijnen zegt in een verklaring die is uitgegeven door het ministerie, “met veel plezier terug te kijken op een mooie periode als staatssecretaris met een ontzettend brede portefeuille, die bijna altijd raakt aan de dagelijkse praktijk van heel veel mensen.”

De staatssecretaris zal deze week onder andere nog een werkbezoek afleggen met Koning Willem-Alexander. Donderdag brengen de staatssecretaris en Koning een bezoek aan het onderhoudsbedrijf van NS in Amsterdam en aan het opleidingscentrum van mobiliteitsbedrijf Transdev in Haarlem.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl