2023

Limburg telt 100 geweldsincidenten in het ov, 21 gewonden

Arriva trein Venlo
Een trein van Arriva in Venlo. Beeld ter illustratie. Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock

De provincie Limburg heeft de cijfers bekendgemaakt van het aantal geweldsincidenten in het openbaar vervoer. Er werden vorig jaar 100 ernstige incidenten genoteerd waarvan in 21 gevallen een ov-medewerker of reiziger gewond raakte. De provincie publiceerde de cijfers op aanvraag van GroenLinks en de PvdA.

Van de honderd meldingen van ernstige incidenten, vonden er 57 ernstige voorvallen plaats in een trein of bus van Arriva. Volgens L1 is dat het hoogste aantal van de afgelopen drie jaar. Ruim 1100 keer werd er in het Limburgse ov vorig jaar melding gemaakt van kleinere incidenten, zoals het veroorzaken van overlast.

De cijfers brengen ook de risicolijnen in beeld. Zo werden er opvallend vaak incidenten gemeld op en rond het station in Venlo en in de trein van Venlo naar Nijmegen. Naast Venlo werd er ook vaak melding gemaakt van incidenten in de trein van Heerlen naar Kerkrade.

Limburgse buslijnen waar het regelmatig misgaat zijn buslijn 72 (Roermond Station – Venlo Station) en buslijn 350 (Maastricht – Aken).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl