MaaS Congres: locatie bekend en nieuwe sprekers toegevoegd

Mobility-as-a-Service, MaaS
Foto: archief OvPro.nl

De locatie van het MaaS Congres is bekend: De Doelen in Rotterdam. Inmiddels zijn ook weer verschillende sprekers aan het programma toegevoegd. Het MaaS Congres is op 6 maart en wordt georganiseerd door VERKEERSNET.nl.

Voor De Doelen is gekozen vanwege de centrale ligging: station Rotterdam Centraal is vlakbij, met de auto is er makkelijk te komen en in de directe omgeving zijn tal van parkeergarages. Maar dat is niet de enige reden: De Doelen is goed geoutilleerd en de verschillende zalen en de centrale foyer zijn van alle gemakken voorzien.

Nieuwe sprekers

Inmiddels zijn er ook weer tal van nieuwe sprekers aan het programma toegevoegd. Bijvoorbeeld Jillis Mani van IT-onderneming InTraffic, die komt vertellen hoe blockchain-technologie MaaS kan versterken. Blockchain maakt, betoogt hij, data-uitwisseling tussen verschillende MaaS-aanbieders makkelijker. Hij zoomt in op vragen als: gaan we data-uitwisseling centraal of decentraal organiseren? Hoe borgen we privacy en commerciële belangen? En hoe zorgen we tegelijkertijd voor een open systeem en een gelijk speelveld voor alle MaaS-aanbieders?

Een andere recent toegevoegde spreker is de stad Antwerpen. Vertegenwoordigers vertellen hoe MaaS hun stad bereikbaar houdt. Het stadsbestuur experimenteert hier nog maar kort mee. Sinds het voorjaar van 2016 zijn er heel wat grootschalige wegwerkzaamheden gestart in en rond Antwerpen. Dit leidde ertoe dat het stadsbestuur een plan maakte om de stad goed bereikbaar te houden. Dat werd een groot MaaS-project.

Laatste ontwikkelingen

VERKEERSNET organiseert het MaaS Congres om lezers en andere geïnteresseerden de laatste ontwikkelingen bij te brengen rond het innovatieve vervoersconcept. Tal van sprekers geven duidelijkheid over het concept, brengen het aandeel van betrokken partijen in kaart en zoomen in op praktische voorbeelden.

Naar verwachting zullen 200 beslissers en beïnvloeders in de mobiliteitssector deelnemen aan het congres. Zij vertegenwoordigen concessieverleners, vervoerders, de politiek, landelijke, regionale en lokale overheden, toeleveranciers en adviesbureaus. Meer informatie is te vinden op de website van het MaaS Congres.

Onderwerpen:

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.