NA SCHIETINCIDENT

Rotterdam kijkt naar mogelijkheden voor meer politie-inzet Hoek van Holland

Metrostation Hoek van Holland.
Metrostation Hoek van Holland. ProMedia / Renè Quist

Ahmed Aboutaleb kijkt naar mogelijkheden om het aantal agenten in Hoek van Holland te vergroten. Aanleiding voor de vertrekkend burgemeester van Rotterdam is de schietpartij die laatst plaatsvond in een metro. Tijdens een debat over die schietpartij zei Aboutaleb dat hij hierover al heeft gesproken met de dorpsraad van Hoek van Holland.

Sinds het doortrekken van de metroverbinding naar Hoek van Holland Strand is het aantal bezoekers aan de badplaats flink toegenomen. “Je zou in de gaten moeten houden wat dat doet met het dorp Hoek van Holland”, zei de burgemeester volgens streekomroep WOS.

De inzet van het aantal politieagenten wordt becijferd volgens het aantal inwoners. Ondanks dat Hoek van Holland deel uitmaakt van de gemeente Rotterdam, moet de kustplaats het doen met minder agenten.

Wanneer op warme dagen het aantal reizigers naar Hoek van Holland explosief toeneemt, kan er volgens Aboutaleb beter een andere berekening op na worden gehouden. “Ik verwacht dat het zou kunnen zijn dat Hoek van Holland mogelijk wordt opgeplust”, zei Aboutaleb daarover.

Ondanks de recentelijke schietpartij in een metro bij station Hoek van Holland Haven, wil Aboutaleb niet overgaan op veiligheidsmaatregelen zoals in China.

“Dat betekent dat we dan elke ingang van de metro zou moeten worden voorzien van metaaldetectoren met gezichtsherkennende camera’s en nog meer van dat soort instrumenten”, stelt Aboutaleb. Volgens Aboutaleb is dat niet een samenleving “die wij willen”.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl