Gratis fietsen en scooters opladen

Steeds vaker worden in nieuwe en bestaande fietsenstallingen oplaadpunten geïnstalleerd voor elektrische fietsen en scooters. Eind december gebeurde dat ook in de fietsenstalling naast de Mariënburggarage in het centrum van Nijmegen. Daar komen in totaal tien openbare en universele oplaadpunten voor elektrische scooters en fietsen. Mensen die hun vervoermiddel parkeren in de gratis en bewaakte fietsenstalling kunnen daar gratis groene stroom tappen. De aansluiting past op vrijwel alle merken en typen elektrische voertuigen.

De openbare oplaadpunten, de eerste in Nijmegen, zijn een initiatief van de gemeente Nijmegen. De gemeente initieert en ondersteunt projecten die bijdragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en de bereikbaarheid van de stad en het terugdringen van geluidsoverlast en CO2-uitstoot.
De oplaadpunten in de Mariënburgstalling komen voort uit de campagne Stil, Snel, Schoon. Deze campagne is een initiatief van de Gelderse Milieufederatie met gemeente Nijmegen, de Stadsregio Arnhem Nijmegen, provincie Gelderland, gemeente Arnhem en een aantal leveranciers van elektrische tweewielers. In de stadsregio Arnhem Nijmegen komen meer oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Locaties met oplaadpunten worden aangeduid met een logo: de ‘e’ met een stekker eraan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.