Diversiteit

Marie ondervond discriminatie in taxi: ‘Chauffeur zei dat homoseksualiteit vies is’

ANP - Taxi's Leidseplein
Taxi's op het Leidseplein. Foto ter illustratie. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Sake Rijpkema

Marie besloot na een avond stappen op het Leidseplein een taxi te bestellen en naar huis te gaan. In de taxi kreeg ze te maken met discriminatie. Dat vertelt Marie voor de camera’s van politieke partij D66 uit de doeken deed. “Chauffeur begon vrij snel opmerkingen te maken over mensen op de Pride.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.

2 reacties op “Marie ondervond discriminatie in taxi: ‘Chauffeur zei dat homoseksualiteit vies is’”

Stef Bouwhuis|26.01.23|16:30

Waarom zou je een mening over een ander moeten hebben? Als je jezelf ‘gewoon’ vindt en ánderen maken je angstig, moet je het beroep van taxichauffeur niet uitoefenen. Een taxi chauffeur is gastheer voor mensen die graag veilig en vriendelijk vervoerd willen worden. Dit voorbeeld is geen reclame voor de sector.

Stevie W|26.01.23|14:20

Een ‘Diversiteitscursus’,wat een onzin zeg, wanneer beseft men nu eens dat niet iedereen hetzelfde is. Zoals men moet accepteren dat er homo’s bestaan, zo moet men ook accepteren dat er mensen zijn die hier sterk tegen ageren. Dit is de prijs die we betalen voor onze multiculturele samenleving. Aan de ene kant wil men dat er geïntegreerd wordt en aan de andere kant moet je jezelf kunnen zijn, en in die spagaat zit een Femke Halsema ook inmiddels.