Consultant ingeschakeld

Maassluis treft maatregelen tegen problemen leerlingenvervoer

Taxibusje van Noot
Taxibusje van Noot. Foto: Noot Personenvervoer

De gemeente Maassluis grijpt in om de knelpunten in het leerlingenvervoer te bestrijden. Zo heeft de gemeente onder andere de hulp ingeroepen van consultant Trafficon. Vanwege personeelstekorten komen er veel klachten binnen over de kwaliteit van het leerlingenvervoer. 

Om deze problemen het hoofd te bieden, ondersteunt Trafficon de gemeente op het gebied van contractmanagement en de klachtenafhandeling. Ook analyseert de consultant de problemen die momenteel binnen het Maassluise leerlingenvervoer spelen.

Het inschakelen van Trafficon is overigens niet de enige maatregel die Maassluis neemt om het leerlingenvervoer weer op de rit te krijgen. Zo wil het stadsbestuur meer taken op het gebied van contractbeheer bij samenwerkingsorganisatie Rogplus neerleggen. “Deze overweging wordt gemaakt vanwege de reeds aanwezige expertise in het leerlingen- en jeugdhulpvervoer bij Rogplus”, schrijft het stadsbestuur in een brief aan de gemeenteraad.

Reductie

Daarnaast zet Maassluis in op het beperken van de instroom, door de zelfredzaamheid van leerlingen te bevorderen. Dat doet de gemeente via het project MEE op Weg. “Hierbij worden kinderen actief door professionals getraind om zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen.” Ook komen ouders die hun kind zelf naar school brengen in aanmerking voor een kilometervergoeding.

Tot slot staat de gemeente voor een belangrijke keuze. Het contract met Noot Personenvervoer, dat in Maassluis verantwoordelijk is voor de uitvoering van het leerlingenvervoer, loopt af op 31 juli 2025. Besloten moet worden of het contract met het Edese vervoersbedrijf wordt verlengd of dat er een nieuwe aanbesteding wordt gestart. De MVS-gemeenten (Maassluis, Vlaardingen en Schiedam) zijn momenteel hierover met elkaar in gesprek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.