Sloterdijk

Fietsdepot in Amsterdam bewaart fietsen straks nog maar 4 weken

Fietsdepot Sloterdijk
Fietsdepot Sloterdijk. Foto: ANP/Patrick Post

Het depot waar foutgeparkeerde fietsen in Amsterdam naartoe worden gebracht, gaat fietsen straks nog maar vier weken bewaren in plaats van zes weken. Er komen te veel fietsen bij en het fietsdepot bij Sloterdijk “barst nu al uit zijn voegen”, zo meldt de gemeente.

“Met een stad die blijft groeien, neemt ook het aantal fietsen explosief toe”, aldus de gemeente. “We schatten dat het aantal fietsen van bewoners en van verhuur- en leasebedrijven in het depot groeit tot 100.000 per jaar. Maar er is slechts ruimte voor 75.000 fietsen.”

Prijsverhoging

De kortere bewaartijd gaat per 1 september in. Ook wordt dan de prijs voor het ophalen van fietsen duurder: in plaats van 22,50 euro wordt dat 25 euro. Verder moeten fietsverhuur- en leaseorganisaties, zoals Swapfiets, hun fietsen straks zelf ophalen bij het depot. “Door organisaties zelf verantwoordelijk te maken voor het ophalen en terugbrengen van de fietsen, besparen we veel ruimte en zorgen we dat het Fietsdepot minder druk is.”

Van de binnengebrachte fietsen wordt minder dan de helft opgehaald. Fietsen die blijven staan worden opgeknapt en daarna doorverkocht of gedoneerd.

Auteur: ANP