PURMEREND

Minderjarige jongens opgepakt voor mishandeling conducteur

Treingeweld
Twee jongens van 13 en 14 jaar zijn dinsdagavond aangehouden voor de mishandeling van een conducteur in Purmerend. Foto: Wut_Moppie / Shutterstock

Twee jongens van dertien en veertien jaar zijn dinsdagavond aangehouden voor de mishandeling van een conducteur, meldt de politie woensdag. De NS-medewerker werd eerder op de dag op station Purmerend bespuugd, geslagen en geschopt.

Het minderjarige duo ging er na de mishandeling vandoor, maar werd snel erna opgepakt. De conducteur heeft aangifte gedaan, aldus de politie. Beide verdachten komen uit Purmerend en zitten nog vast.

Geweldsgolf

Vorige maand werd een conducteur in een NS-trein tussen Delft en Den Haag HS geschopt, geslagen en van een trap geduwd, daarbij zou een groep jongeren betrokken zijn. Voor dat incident is een verdachte aangehouden. Hij is de enige verdachte in het onderzoek. Als reactie op het geweldsincident stond precies een week daarna bijna al het openbaar vervoer drie minuten stil. Tegelijkertijd sloten stationswinkels van NS hun deuren.

Ondanks een aanhoudende golf van geweld tegen treinpersoneel, liet NS onlangs weten niets te zien in het herinvoeren van boa-bevoegdheden voor hoofdconducteurs. Een aantal partijen in de Tweede Kamer had hierop aangedrongen, maar NS denkt dat het “geen positief effect” zal hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Bron: ANP / Mobiliteit.nl

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl