Dedemsvaart gaat voor Shared Space

Voorsituatie
Voorsituatie

In Dedemsvaart gaat eind augustus de schop de grond in om het centrum om te bouwen tot het Shared Space concept. ‘De Julianastraat, de Wisseling, de Markt en de Marktstraat gaan veranderen in een tapijt. Een soort plein van stoep tot stoep of erf tot erf”, aldus architect Chris Zwiers.
Binnen het Masterplan Centrum Dedemsvaart neemt de gemeente Hardenberg de herinrichting voor haar rekening. Het eerste is de Julianastraat aan de beurt. De Julianastraat wordt volgens het Shared Space principe ingericht. Dit principe houdt in dat verblijven centraal staat en dat voetgangers, fietsers en automobilisten de ruimte samen delen en rekening met elkaar houden. Omdat de verkeersfunctie binnen Shared Space minder centraal staat, worden er zo weinig mogelijk verkeersborden geplaatst en markeringen aangebracht.
Na de herinrichting is de Julianastraat over de hele lengte geschikt voor tweerichtingsverkeer. Aan beide zijden van de weg worden parkeervakken afgewisseld met bomen. Ook het straatmeubilair zoals lantaarnpalen, afvalbakken, boombescherming of zitbanken worden vernieuwd. De keuze voor het te gebruiken straatmeubilair is mede op basis van de voorkeuren van de inwoners en ondernemers gemaakt.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.