ZOMERKLUS

NS: Amersfoort door businzet toch bereikbaar tijdens werkzaamheden zomer

Amersfoort Centraal
Station Amersfoort Centraal. Beeld ter illustratie. Samo451 / Shutterstock

Station Amersfoort Centraal blijft deze zomer tóch bereikbaar voor reizigers. Vanwege werkzaamheden was het onduidelijk hoe reizigers in de maanden juli en augustus van en naar Amersfoort konden reizen. NS heeft met passen en meten een oplossing gevonden.

Tijdens de werkzaamheden van 6 juli tot en met 18 augustus kunnen reizigers gebruik maken van omreisroutes. Ook zet NS bussen in op de momenten dat geen treinverkeer mogelijk is.

Eerder ontstond er nog discussie onder Amersfoortse ondernemers, omdat het er in eerste instantie op leek dat Amersfoort gedurende de zomerperiode nauwelijks bereikbaar zou zijn voor ov-reizigers. Met de inzet van omreisroutes en extra bussen is dat probleem opgelost.

Betere doorstroom

Spoorbeheerder ProRail werkt tijdens de werkzaamheden aan verschillende trajecten bij Amersfoort Centraal. Om die reden wordt de periode in verschillende delen opgeknipt. Alle periodes met de omreisroutes en de inzet van bussen zijn terug te vinden op de website van NS.

Tijdens de werkzaamheden deze zomer zal ProRail onder meer wissels verwijderen waardoor de doorstroom van treinen beter wordt. Bij spoor 1 wordt het perron verlaagt zodat reizigers gelijkvloers kunnen in- en uitstappen. NS en ProRail werken al langer aan het toegankelijker maken van de stations voor minder validen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl