Twente

Arriva organiseert namenwedstrijd voor treinen op Zutphen-Hengelo-Oldenzaal traject

Foto: Arriva-trein in Almelo. Foto ter illustratie. Alfenaar

Op het het traject Zutphen-Hengelo-Oldenzaal gaat Arriva vanaf 10 december de treinritten verzorgen. Voor zeven van de negen treinen zoekt de vervoerder nog een bijpassende naam. Daarom organiseert Arriva een namenwedstrijd waar iedereen aan kan deelnemen.

Deelnemers kunnen hun favoriete bestemming langs de treinlijn of in Twente doorgeven via de site van Arriva. De bestemming kan een stad, bezienswaardigheid, rivier, gebied, gebouw, festival of museum zijn, zolang het maar in de buurt van de treinlijn of typisch Twents is. Namen van personen zijn uitgesloten, aldus de vervoerder.

Jury

Inzendingen worden gedaan via het stemformulier waarbij deelnemers ook moeten uitleggen waarom ze voor een bepaalde bestemming kiezen. Een officiële jury, bestaande uit onder andere gedeputeerde Martijn Dadema, gedeputeerde Klaas Ruitenberg, RTV Oost journalist Jan Colijn, CDA-politica Ank Bijleveld, en CEO van Arriva Anne Hettinga, zal de uiteindelijke keuze maken.

Zij stellen een shortlist samen en de definitieve beslissing wordt genomen in de tweede ronde. In deze ronde kan er gestemd kan worden. De winnende namen voor de zeven treinen worden rond de start van Arriva in Twente bekendgemaakt. Het indienen van namen is mogelijk tot 22 november.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

1 reactie op “Arriva organiseert namenwedstrijd voor treinen op Zutphen-Hengelo-Oldenzaal traject”

Fam. Geerdink|06.11.23|19:35

Museum Buurtspoorweg zal een goede naam zijn. Het museum ligt in het gebied waar de treinen door rijden en een bezoek aan het spoorwegmuseum is beslist de moeite waard. Hier zie je nog de grondbeginselen van de hedendaagse treinen en proef je zeker nog de oude sfeer. Voor alle treinliefhebbers is een bezoek brengen aan Museum in Haaksbergen meer dan waard!