Algemene Politieke Beschouwingen

CDA eist investering in openbaar vervoer van kabinet

Henri Bontenbal CDA
CDA-fractievoorzitter Henri Bontenbal pleit voor ov. Hollandse Hoogte / Dirk Hol

CDA-leider Henri Bontenbal is stellig van mening dat het demissionaire kabinet volgend jaar extra moet investeren in regionaal vervoer, ondanks de demissionaire status. Hij noemt het “onacceptabel” dat er geen investeringen worden gedaan, met name in buslijnen.

Bontenbal verwijst naar een gezamenlijke oproep van zijn partij en de PvdA aan het kabinet om “de bereikbaarheid van de regio te behouden en te verbeteren” en de achteruitgang van het openbaar vervoer in provincies te voorkomen. Deze motie, die het kabinet verzoekt om volgend jaar en het jaar daarna middelen vrij te maken voor het openbaar vervoer, is unaniem aangenomen in de Tweede Kamer, benadrukt Bontenbal.

“Provincies worden geconfronteerd met stijgende kosten, wat de bereikbaarheid van de regio verder in gevaar brengt. We verwachten dat het kabinet dit nu herstelt”, aldus de fractievoorzitter van het CDA.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP