7 t/m 11 augustus

Vijf dagen geen treinen tussen Amersfoort en Zwolle wegens werkzaamheden

Hoofdingang Station Amersfoort Centraal. Foto: Wikipedia/DaanVR

Door werkzaamheden aan het spoor bij ’t Harde en Wezep rijden er tussen 7 en 11 augustus geen treinen tussen Amersfoort en Zwolle. Als alternatief vervoer worden er bussen ingezet om reizigers te bedienen, dat meldt ProRail op hun website. 

De spoorvernieuwing omvat het vernieuwen van spoorstaven, wissels, dwarsliggers en ballast ter hoogte van station ’t Harde en tussen de Stationsweg en de Eikenkamp in Wezep. Deze vernieuwing is noodzakelijk om het spoor klaar te maken voor toekomstig gebruik, aldus ProRail.

Voor de inwoners in de nabijheid van het spoor kan de spoorvernieuwing hinder met zich meebrengen. Met name in Wezep worden de overwegen aan de Keizersweg en de Voskuilersteeg afgesloten op donderdag 10 augustus van 14.00 tot 20.00 uur en op vrijdag 11 augustus van 01.00 tot 7.00 uur. Tijdens deze tijdsperiodes is het niet mogelijk om het spoor over te steken op deze locaties. Er zullen omleidingsroutes worden aangegeven en verkeersregelaars zullen op diverse locaties aanwezig zijn om het verkeer in goede banen te leiden.

ProRail verwacht dat na afronding van de werkzaamheden het spoor in betere conditie verkeert en gereed is voor efficiënte en veilige treindiensten in de toekomst.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer