Werkzaamheden

Twee dagen geen treinen tussen Den Haag Holland Spoor en Schiedam

Station Den Haag Holland Spoor. Foto: Wikipedia/Steven Lek.

Van woensdagochtend tot vrijdagochtend rijden er geen treinen tussen Den Haag Holland Spoor en Schiedam Centrum. ProRail laat weten dat er vanwege werkzaamheden geen treinverkeer mogelijk is van woensdag 01.00 uur tot vrijdag 05.00 uur.

Op het station van Schiedam worden in die periode twee sporen onder handen genomen. De werkzaamheden zijn onderdeel van een project om het spoor en de stations tussen Rijswijk en Rotterdam geschikt te maken voor meer treinverkeer, zegt ProRail. Het is de bedoeling dat er op dat traject uiteindelijk acht intercity’s en zes sprinters per uur kunnen rijden, beide kanten op.

Rondom Schiedam worden de komende dagen alle bovenleidingsportalen vervangen. Ook vernieuwt ProRail tussen woensdagochtend en vrijdagochtend de hangdraden van de bovenleiding tussen Delft en Schiedam, waardoor de treinen sneller kunnen rijden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP

2 reacties op “Twee dagen geen treinen tussen Den Haag Holland Spoor en Schiedam”

Robert Jan Roos|26.07.23|08:16

Jammer Larissa. Zoals helder staat is het ProRail die het spoor voor werkzaamheden gesloten heeft. En dan kunnen er geen treinen rijden, zelfs die van NS niet. Ik neem aan dat er alternatieven zijn, al is dit gezien het grote aantal reizigers nooit een beste oplossing. Mooi dat er naast via Gouda reizen ook metro en tram lijnen zijn die de pijn kunnen verlichten

Larissa Lisse|25.07.23|10:10

Handig hoe nu naar mijn werk NS ? Leuk je elke maand de …… betalen aan een abonnement maar fatsoenlijk rijden ho maar. Dan toch maar met een mooie vervuilende Amerikaanse Chevy door de binnenstad