Hoofdlijnenakkoord

Harbers ziet op infrastructuur ‘geen breuk met het verleden’

Foto: Rijksoverheid, Valerie Kuypers.

Demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) ziet “geen breuk met het verleden” in het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB als het om zijn portefeuille gaat. Verder wil hij weinig zeggen over de plannen. “Ik ga niet het hele coalitieakkoord recenseren.”

Een volgend kabinet moet ervoor zorgen dat de rechten van omwonenden van Schiphol niet worden geschonden vanwege geluidshinder, maar wel “met behoud van de netwerkkwaliteit van Schiphol”, staat in het akkoord. “Precies het fundament onder alle besluiten die we de afgelopen twee jaar hebben genomen”, zegt Harbers.

Harbers zette zeventien infrastructuurprojecten op pauze vanwege een gebrek aan geld, personeel en stikstofruimte, en schoof het budget naar onderhoud elders. De beoogde coalitie wil dat die projecten weer worden “opgepakt”. Of dat de komende kabinetsperiode al kan, durft Harbers niet te voorspellen. “Het is altijd heel lastig om in de toekomst te kijken.”

Onderwerpen: ,

Auteur: ANP