Schade bovenleiding

Brits openbaar vervoer in de problemen tijdens uitvaart Elizabeth

Underground in Londen tijdens de ochtendspits. Foto: Pixabay.

In Londen kunnen duizenden mensen door schade aan de bovenleiding de staatsbegrafenis van koningin Elizabeth niet bezoeken. Het treinverkeer van een belangrijke spoorlijn richting Windsor kwam tot stilstand. Duizenden mensen missen nu de ceremonie in de stad ten westen van Londen, volgens treinexploitant South Western Railways, die zich verontschuldigd bij de getroffenen.

Het Britse transportstelsel staat maandag onder zware druk en beïnvloedt de reisplannen van veel mensen. Naast het uitvallen van de trein richting Windsor zijn meer dan honderd vluchten geannuleerd van en naar de Londense luchthaven Heathrow. Boven het centrum van Londen mag tijdens de ceremonies namelijk niet gevlogen worden.

Om belangstellenden toch succesvol van en naar de uitvaart te krijgen, rijdt de Londense metro vannacht langer door dan normaal. De metro zal tot dinsdag 1.00 plaatselijke tijd op de meeste lijnen rijden om de mensen in staat stellen veilig te reizen in de Britse hoofdstad.

Het Londense vervoersbedrijf TfL verwacht ongeveer één miljoen bezoekers op de uitvaart van Elizabeth. “Het is de grootste inzet van openbaar vervoer sinds de Olympische Spelen”, zei Peter Hendy, voorzitter van Britse spoorbeheerder Network Rail.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.