Schiphol

Weer twee nieuwe OV-regio’s waar reizigers kunnen inchecken met betaalpas

Connexxion bus Hoeksche Waard. Foto: Gemeente Hoeksche Waard
Foto: Bus in Hoeksche Waard. Foto ter illustratie. Foto: Gemeente Hoeksche Waard

Reizigers kunnen vanaf nu in twee nieuwe OV-regio’s in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard – en ook op hun mobiel. Connexxion introduceert deze nieuwe manier van betalen in al haar bussen in de regio’s Amstelland-Meerlanden (inclusief Schiphol) en Haarlem-IJmond. 

Met deze introductie kunnen al ruim een miljoen inwoners van Noord-Holland nagenoeg drempelloos in de bus betalen. Binnen een aantal weken wordt in- en uitchecken met je betaalpas of creditcard ook mogelijk voor onder meer de inwoners van Noord-Holland Noord.

Voor de spontane OV-reiziger is in- en uitchecken met de betaalpas een uitkomst. Voornamelijk voor mensen die af en toe met het OV reizen en voor buitenlandse toeristen is het handig. Zij hoeven niet helemaal een OV-chipkaart aan te schaffen of een los kaartje te kopen in de bus.

Betaalpas een succes

Dankzij de introductie in de regio’s Amstelland-Meerlanden en Haarlem-IJmond hebben steeds meer reizigers de mogelijkheid om nagenoeg drempelloos te betalen in de bus. Transdev, het moederbedrijf van Connexxion, implementeerde deze nieuwe manier van betalen al eerder met succes in twee andere ov-regio’s in Noord-Holland. Busreizigers in de regio’s Gooi & Vechtstreek (Transdev) en Zaanstreek (Connexxion) kunnen al langer in- en uitchecken met hun betaalpas of creditcard.

Sinds september 2021 maakten al 44.000 reizigers gebruik van deze manier van betalen in een bus van Transdev of Connexxion. Op korte termijn volgt Connexxion-regio Noord-Holland Noord. Ook de rest van Nederland heeft al of maakt de komende tijd kennis met in- en uitchecken met je betaalpas of creditcard in het openbaar vervoer.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.