Annemarie Zuidberg nieuwe directeur Qbuzz en Abellio

Annemarie Zuidberg, directeur Qbuzz en Abellio

Annemarie Zuidberg-Tabak (36) volgt Leon Struijk vanaf 1 februari op als directeur van Qbuzz en Abellio Nederland. Zuidberg werkt al sinds de oprichting van Qbuzz in 2008 bij het bedrijf. Zij is nu nog werkzaam als regionaal directeur voor de noordelijke concessies.

“Qbuzz is een fantastisch bedrijf en vanaf dag één hebben onze medewerkers keihard gewerkt om het tot een succes te maken. Ik ben er heel blij mij dat ik hier de afgelopen jaren aan heb kunnen bijdragen. Ik kijk er naar uit om de succesvolle bedrijven Qbuzz en Abellio de komende jaren aan te sturen”, aldus Zuidberg.

Marktpositie

“Met een omzet van tweehonderd miljoen euro en een orderboek ter waarde van 1,4 miljard euro, hebben we onze marktpositie weten veilig te stellen tot 2023. Bovendien horen we binnenkort of we het openbaar vervoer in Limburg voor een periode van 15 jaar mogen uitvoeren. Dit contract heeft een waarde van ruim twee miljard euro. HTM, waarin wij een belang van 49 procent, werkt hard aan de verlenging van de tramconcessie voor nog eens tien jaar”, zegt de directeur.

Leon Struijk (44), oprichter en oud-aandeelhouder van Qbuzz, wil zijn carrière elders voortzetten. Hij zal wel in deeltijd beschikbaar blijven als adviseur van de Raad van Bestuur. “Qbuzz en haar medewerkers staan zeer dicht bij mijn hart. Tijdens de ontwikkeling van het bedrijf was het duidelijk dat het succes van Qbuzz vooral was gebaseerd op het vertrouwen dat onze medewerkers toonde in het bedrijf. Na de overdracht van de aandelen van Qbuzz naar NS, hebben we gewerkt om onze positie in de markt te verkrijgen en om een sterkte basis voor ons bedrijf te creëren binnen de NS-structuur.”

Opvolger

“Ik ben er trots op dat Annemarie, die ons bedrijf door en door kent, is aangesteld als mijn opvolger. Het geeft een beeld van het vertrouwen dat onze aandeelhouder NS heeft in de succesvolle koers van Qbuzz de afgelopen jaren. Ik heb ook alle vertrouwen in het toekomstige succes van Qbuzz en Abellio Nederland en hoop dat Annemarie en het personeel zullen blijven genieten van het werken voor ons prachtige bedrijf”, aldus Struijk.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.