Mogelijk einde aanbesteding OV in drie grote steden

Er komt mogelijk een einde aan de aanbestedingen van het openbaar vervoer in de drie grote steden. PvdA, SP, D66 en GroenLinks komen met steun van de PVV met een wetsvoorstel waarbij de drie grote steden zelf mogen kiezen of ze nieuwe ov-bedrijven de kans willen geven het vervoer te verzorgen.

Het stopzetten van de aanbestedingprocedures is een grote wens van de drie vervoersmaatschappijen In Amsterdam (GVB), Rotterdam (RET) en Den Haag (HTM). Ook gemeenten zijn niet onverdeeld gelukkig met de concessies.

Uitstel

Inmiddels is de aanbesteding voor Rotterdam al achter de rug. In maart werd de concessie gegund aan stadsvervoerder RET. Voor Amsterdam is uitstel gevraagd tot september 2013. Voor de HTM komt het wetsvoorstel net te laat. Vrijdag om twee uur moeten de laatste inschrijvingen binnenkomen voor de concessie busvervoer.

Haaglanden

Wethouder Smit van Den Haag heft al laten weten de concessie voor het busvervoer van Haaglanden gewoon door te laten gaan. Mogelijk verandert er met het aannemen van de wet wel iets voor de geplande aanbesteding van tram en RandstadRail want die laat nog een paar jaar op zich wachten.

Te laat

Voor de ondernemingsraad van HTM komt het niet doorgaan van het Catshuisberaad net een weekje te laat. Voorzitter Leo Donk: “Dat is erg jammer. De kans dat de aanbesteding in dit stadium nog wordt tegengehouden is klein te noemen. Dan zullen er door betrokken partijen waarschijnlijk schadeclaims worden ingediend. Maar we blijven hoop houden.”

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: admin

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.