Stadspasparkeren als GSM-parkeren niet aanslaat

48900_fullimage_stadspasIedere Eindhovenaar heeft een Stadspas. Binnenkort kan daarmee bij winkelcentrum Woensel als eerste winkelcentrum in Eindhoven geparkeerd worden. Belangrijkste voordeel van de Stadspas is dat men achteraf kan betalen voor het parkeren.

Dat kan ook met GSM-parkeren, maar dat slaat nauwelijks aan in Eindhoven, aldus Paul van Loon van bureau Empaction dat de introductie begeleidt. ‘Slechts 1% van de parkeerders maakt er gebruik van.’ In navolging van Deurne, waar het stadspasparkeren eerder dit jaar werd ingevoerd, volgt nu dus de introductie in Eindhoven. Er zijn in totaal 38 leesapparaten geplaatst. Door de pas bij aankomst en vertrek voor een van de paslezers te houden wordt de parkeertijd geregistreerd. De kosten worden aan het einde van de maand in rekening gebracht. Daarvoor wordt dezelfde technische infrastructuur gebruikt als voor het belparkeren.
Bezoekers kunnen ook gewoon gebruik blijven maken van de huidige parkeerautomaten.
Alle inwoners van Eindhoven beschikken al over een stadspas, die onder meer wordt gebruikt voor het fietsparkeersysteem LocknGo en om bewoners bij wedstrijden van PSV toegang te verlenen tot het afgesloten gebied. Maar ook voor het zwembad en het grofvuildepot kunnen de passen worden gebruikt.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.