Faillisement

Klanten en schuldeisers van VanMoof krijgen hun geld niet terug

VanMoof
Logo van VanMoof. Shutterstock/PixelBiss

Klanten en schuldeisers van Van Moof krijgen hun geld niet terug volgens de curatoren van het bedrijf. Inmiddels staat er al ruim 43 miljoen euro aan claims van klanten, leveranciers en andere schuldeisers op de lat. Het bedrijf ging in juli 2023 failliet.

Inmiddels hebben bijna 2400 schuldeisers voor 29,8 miljoen euro aan claims ingediend. Tot die groep behoren klanten van het merk, maar ook bedrijven die geld tegoed hebben van Van Moof, zo meldt Het Parool. Daarnaast heeft de Belastingdienst 12,6 miljoen geclaimd en komt het UWV, dat zes weken de lonen bij het bedrijf heeft betaald, ook nog met een claim. De schulden kunnen nog verder oplopen en staan los van de totale schuld van VanMoof, die de curatoren eerder op 144 miljoen euro stelden.

De verkoop van Van Moof aan het Britse McLaren Applied voor 1,8 miljoen en de veiling van de inventaris heeft tot dusver maar weinig opgeleverd. De curatoren wikkelen het faillissement nu verder af, waarbij zij ook kijken naar de oorzaken en het handelen van de eigenaren.

Van Moof ging in juli 2023 failliet na een periode van steeds grotere verliezen. Omdat VanMoofs zijn ontworpen met unieke onderdelen die nergens anders verkrijgbaar zijn, werden reparaties na het faillissement vrijwel onmogelijk.

Onderwerpen: ,

Auteur: Laura Houtenbrink