Nieuwe site NHTV moet antwoord geven op de belangrijkste mobiliteitsvraagstukken

Bron: NHTV/ www.momaportal.eu/nl/

Het lectoraat Mobiliteitsmanagement van NHTV Breda lanceert samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een portal waarin antwoord wordt gegeven op honderd belangrijke vragen rond mobiliteitsmanagement.

De site, die de url www.MoMaPortal.eu heeft, vervult volgens de NHTV een kennisgat. Een overkoepelende portal die alle vraagstukken op mobiliteitsgebied beantwoordt, bestond namelijk nog niet.

De portal is een verzamelplek vol kwalitatieve informatie. Mobiliteitsprofessionals bij overheid en in het bedrijfsleven kunnen hier teruggrijpen op belangrijke kennis of kunnen vanaf hier een onderzoek starten.

Vijf thema’s

De NHTV lanceert de MoMaPortal samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en op basis van onderzoek in het mobiliteitswerkveld. De website is ingericht rond vijf thema’s: effecten, gedrag, mobiliteit, organisatie en toekomst.

Drijvende kracht achter de portal is lector mobiliteitsmanagement Ineke Spapé. Nu het hele project afgerond is, gaat ze onderzoek doen naar de voetganger. Hiervoor wordt een nieuw lectoraat in het leven geroepen: Lopende Zaken. Er bestaat volgens haar nog te weinig beleid rond voetgangers. Ook is ze volgens haar amper onderwerp van onderzoek.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.