Nieuwe OViN-cijfers beschikbaar

ovin_cijfersDe nieuwe cijfers van het Onderzoek Verplaatsingen in Nederland (OViN 2013) zijn beschikbaar. Het OViN, opvolger van OVG en MON, zorgt voor actuele mobiliteitsinformatie die gebruikt wordt door beleidsmakers en onderzoekers op het gebied van verkeer en vervoer.

Naast de nieuwe cijfers over het jaar 2013, zijn de cijfers van 2011 en 2012 gereviseerd. De cijfers over 2010 volgen na de zomer van 2014, deze zijn nu verborgen. De cijfers over 2011-2013 zijn gekenmerkt als voorlopig totdat de cijfers over 2010 gepubliceerd worden.

In de revisie van de OViN cijfers zijn er meerdere methodewijzigingen doorgevoerd. Een belangrijke wijziging betrof de weging. Hierdoor is de onderschatting van het Openbaar Vervoer opgelost, aldus het CBS.

Een andere belangrijke wijziging betrof het aantal personen dat aan het eind van de dag thuis was. Personen bleken niet altijd te rapporteren dat ze naar huis gegaan waren terwijl ze dat wel hadden gedaan. Vanaf het onderzoeksjaar 2012 is hiervoor een waarschuwing in de vragenlijst opgenomen. Voor de personen die de laatste naar-huis verplaatsing vergeten waren in te vullen, is zo’n verplaatsing geïmputeerd.

De volgende Statline tabellen bieden actuele cijfers:

Reizigerskilometers (personen); vervoerswijzen, regio’s
Mobiliteit in Nederland; mobiliteitskenmerken en motieven, regio’s
Mobiliteit in Nederland; persoonskenmerken en motieven, regio’s
Aandeel verkeersdeelnemers; geslacht en persoonskenmerken
Mobiliteit in Nederland; mobiliteitskenmerken en vervoerwijzen, regio’s
Mobiliteit in Nederland; persoonskenmerken en vervoerwijzen, regio’s
Mobiliteit in Nederland; vervoerwijzen en motieven, regio’s

Na het selecteren van de cijfers via bovenstaande links wordt een standaardselectie van onderwerpen getoond. Men kan deze verder aanpassen via de rechthoekige knop met de tekst ‘pas gegevens aan’ in de geopende pagina.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.