Iedereen zijn eigen DRIP

OLYMPUS DIGITAL CAMERARotterdam gaat de teksten van de DRIPS openbaar maken. Daarmee wordt het voor ontwikkelaars van apps mogelijk die te verwerken in nieuwe toepassingen.

Amsterdam begon al eerder met het vrijgeven van verkeersrelateerde (en andere) data voor derden. Dat leidde al tot een aantal nieuwe apps voor fietsers, parkeerders en spitspendelaars. Rotterdam volgt nu met het vrijgeven van data over reistijden (data.rotterdamopendata.nl). Binnenkort komt daar ook informatie over brugopeningen, parkeergarages, storingen van verkeerslichten en de teksten op de DRIP’s bij. Dergelijke informatie kan interessant zijn voor routeplanners of voor ontwikkelaars van app’s.
Ondertussen zijn al enkele apps op basis van de open data ontwikkeld naar aanleiding van een prijsvraag van de Verkeersonderneming.

Reisradar app
De Reisradar app werd ontwikkeld door Waag Society en is volgens hun geen routeplanner. De Reisradar gaat namelijk uit van de eigen routes van gebruikers, en toont relevante data voor die routes aan de hand van de huidige tijd en locatie. De app importeert bijvoorbeeld verschillende mobiliteitsdatabronnen zoals dienstregelingen, verkeersdrukte of
weersvoorspellingen en koppelt deze aan betreffende objecten uit de OpenStreetMapdatabase.

Parkshark Best Bet app
Deze app werd ontwikkeld door het bedrijf Glimworm IT en is een uitbreiding op de bestaande Parkshark app, een app waarmee je snel een goedkope parkeergarage kunt vinden in de buurt. Met Parkshark Best Bet wil Glimworm IT tevens adviseren op welke tijdstippen een parkeergarage vrij is en wanneer je dan het best kunt vertrekken van huis, zonder in de file te staan.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.