Brussel verplicht bedrijfsvervoerplan ook voor kleine bedrijven

Bedrijven met meer dan 100 werknemers in Brussel worden verplicht een bedrijfsvervoerplan op te stellen. Daarin moet onder meer staan hoe werknemers en bezoekers het bedrijf kunnen bezoeken per ov of fiets.

In Nederland gaan al een tijd stemmen op bedrijfsvervoerplannen verplicht te stellen, maar daar is tot nu toe onvoldoende draag vlak voor. In het Gewest Brussel bestaat die verplichting al sinds 2004 voor bedrijven met meer dan 200 werknemers. Die grens is nu verlaagd tot 100 werknemers.
Zo’n bedrijfsvervoerplan bestaat uit een studie naar vervoerwijzen en vervoermiddelen, herkomsten en bereikbaarheidsaspecten. Daarna moet een actieplan worden opgesteld. Dat moet onder meer voorzien in een multimodaal toegankelijkheidsplan voor werknemers en bezoekers, maatregelen die het openbaar vervoergebruik bevorderen, overdekte fietsenstallingen, het opnemen van een Ecoscore voor de aanschaf van bedrijfswagens en specifieke acties om een piekperiode van luchtvervuiling aan te pakken. De Brusselse overheid helpt bedrijven bij het opstellen van zo’n plan.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.