Eindhoven bouwt aan Slowlane

Als onderdeel van de gebiedsontwikkeling Brainport Avenue wordt door het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven gewerkt aan de ontwikkeling van de Slowlane. De Slowlane is een conflictvrij fietspad in het groen zonder verkeerslichten dat alle economische toplocaties van Brainport met elkaar verbindt. De snelle en milieuvriendelijke verbinding wordt één van de ruimtelijke dragers van de te ontwikkelen campussen en de te herstructureren bedrijventerreinen.
De Slowlane wordt aangelegd op het grondgebied van de gemeenten Best, Son en Breugel en Eindhoven. De route moet een echte eenheid gaat vormen en over een kenmerkend herkenbaar imagobeeld beschikt. “De Slowlane moet vooral een herkenbaar innovatief fietspad worden, misschien door asfalt dat energie opwekt, diervriendelijke dynamische LED-verlichting, maar ook door schermen met reisinformatie. Daarmee willen we verder gaan dan alleen informatie over bestemmingen, bijvoorbeeld met een buienradar”, aldus Harm Mertens, projectcoördinator Slowlane van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven. Daarom is aan MTD Landschaparchitecten gevraagd om een handboek op te stellen.
Het doel van het handboek is het neerzetten van een uniform beeld van de Slowlane waar in de betrokken gemeenten zich kunnen herkennen. Daarnaast gaat het handboek voorzien in een esthetisch programma van eisen voor de verdere uitwerking van de plannen. Hierbij zal ook worden aangesloten bij de Cradle to Cradle ambities van Brainport Avenue.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.