Subsidie voor Brabantse snelfietsroutes

Drie snelfietsroutes in Brabant ontvangen subsidie van het Rijk in het kader van ‘fiets filevrij’. Het gaat om de routes Oss–Maasdonk-’s-Hertogenbosch, Eindhoven–Nuenen-Helmond en Eindhoven–Waalre-Valkenswaard.

De toezegging voor de subsidie werd gedaan Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu. In totaal is er € 3,614 miljoen beschikbaar voor Brabant: € 1.353 voor de provincie en € 2,261 miljoen voor het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE).
Snelfietsroutes zijn comfortabele fietspaden waar de fietser zo veel mogelijk voorrang heeft en dus in één keer kan doorfietsen, waardoor hij sneller op plaats van bestemming is. De voornaamste doelgroep is woon-werkverkeer, maar ook schoolverkeer kan gebruik maken van de fietsroutes. De route Oss–Maasdonk-‘s-Hertogenbosch valt onder regie van de provincie. Naast de bijdrage van het Rijk draagt de provincie zelf € 1,8 miljoen bij aan deze route, de gemeenten Oss, ‘s-Hertogenbosch en Maasdonk dragen gezamenlijk de overige kosten van bijna negen ton bij.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.