Ideeënprijsvraag snelfietsroute RijnWaalpad

De overheden die samenwerken om het RijnWaalpad te realiseren, willen het RijnWaalpad, de nieuwe snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen, een kwalitatieve impuls geven. Hiervoor hebben de Stadsregio Arnhem Nijmegen en de Fietsersbond een ideeënprijsvraag uitgeschreven voor professionals en studenten. De ideeën moeten het toekomstige fietsgebruik op het RijnWaalpad verhogen en de kwaliteit voor de fietser vergroten.

Het RijnWaalpad is een nieuwe snelfietsroute van in totaal 16 kilometer tussen de Rijnkade in Arnhem en de Waalkade in Nijmegen. De route ontsluit het middengebied van de Stadsregio Arnhem Nijmegen voor de fiets. Dit is een sterk verstedelijkt gebied, waar de bevolking groeit en de mobiliteitbehoefte blijft toenemen. De snelfietsroute zal een belangrijke rol gaan spelen in het oplossen van de bereikbaarheids- en mobiliteitsproblematiek in de regio. Want gebruikers kunnen dan in relatief korte tijd, veilig en snel de files voorbij fietsen. De bouw van de eerste delen van het RijnWaalpad is inmiddels gestart. In 2012 moet de hele route klaar zijn.
De prijsvraag richt zich op verschillende vakgebieden: van architecten, planologen en verkeerskundigen tot ontwerpers en kunstenaars. Kortom, iedereen met een goed idee voor de fietsroute kan deelnemen aan de ideeënprijsvraag. Deelname aan de prijsvraag in multidisciplinaire teams wordt uitdrukkelijk gestimuleerd..
Alle inzendingen worden ingedeeld in twee categorieën: professionals en studenten. De beste ideeën maken kans op realisatie van hun idee en geldprijzen. Een deskundige jury bepaalt wie het beste idee voor het RijnWaalpad heeft ingezonden. Voor de uiteindelijke realisatie van innovaties is een bedrag van één miljoen euro beschikbaar. Meer informatie is te vinden op www.rijnwaalpad.nl.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.