Parkmobile komt met een applicatie voor de iPhone

De Nederlandse tak van Parkmobile komt in navolging van de Amerikaanse binnenkort met een iPhone-applicatie die het bellen en smsen naar Parkmobile overbodig maakt. Via de applicatie kan men gratis een parkeeractie starten en stoppen.
GPS Parkeren noemt Parkmobile de nieuwe aanpak. Die werkt als volgt. De automobilist start de applicatie, bevestigt de parkeerzone en de automobilist staat geparkeerd. Bij terugkomst opent de automobilist de App en kiest stop parkeren. Aan het eind van de maand rekent Parkmobile net als met belparkeren en sms-parkeren de kosten af via de door de automobilist gekozen betaalmethode. De automobilist heeft ook de mogelijkheid om zelf een zonenummer in te voeren of een van zijn favoriete zones te kiezen. Tevens bestaat de mogelijkheid om parkeeracties te publiceren via diverse social media en uit meerdere auto’s te kiezen.
Technisch werkt het aldus. Op het moment dat de App wordt gestart wordt door middel van GPS de locatie bepaalt. Parallel hieraan wordt via maps de straatnaam en gemeente opgezocht. Op basis van de GPS locatie kijkt Parkmobile in haar database of er overeenkomende parkeermeters aanwezig zijn. Deze worden rondom de locatie van de auto getoond. Via maps zal in de database worden gekeken of Parkmobile een overeenkomstige zone heeft met de straatnaam en gemeente waar de automobilist staat, indien dit het geval is zal deze zone direct aan de klant worden aanbevolen. De automobilist heeft ook de mogelijkheid om de auto te verplaatsen over het landkaartje, na het plaatsen van de auto zal dan een nieuwe berekening worden gemaakt. Momenteel neemt dit gehele proces minder dan 2 seconden in beslag.
De App komt binnenkort beschikbaar in het Nederlands, Duits en Engels.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.