Shared space als basis voor gebiedsplan

Het gebied rond het Friese Stavoren zal worden ingericht volgens het Shared Space principe. Het is voor het eerst dat Shared Space op de schaal wordt ingezet als basis voor een compleet gebiedsplan.

In het kader van het Gebiedsplan Nijefurd-Zuidwest Friesland besloot het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijefurd een prijsvraag uit te schrijven.
Een brede jury bestaande uit o.a. vertegenwoordigers van het plaatselijk belang, ondernemers, fractievoorzitters, ambtenaren vanuit de provincie en de gemeente riep Ballast Nedam uit als prijswinnaar. Die ontwikkelde samen met adviesbureau Interra het plan Natuurlijk Gastvrij.
Het plan omvat in totaal zo’n 140 projecten, variĆ«rend van zelfvoorzienende recreatieark, het ontwikkelen van Workum tot volwaardige badplaats tot een andere verkeersontsluiting van Stavoren.
Kern van het plan gaat is het behoud en de versterking van de landschappelijke en natuurlijke kwaliteiten van het gebied, aldus Ballast Nedam. Daarbij dient de Shared Space aanpak ertoe alle ruimtelijke functies, zoals verkeren, verblijven, werken en wonen met elkaar in balans te brengen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.