Shared Space instituut uit de startblokken

Het Shared Space Intitute in Drachten is van start. Onder directie van Wiebe Wieling werken zo’n tien mensen aan de verdere ontwikkeling van het Shared Space concept.
Het instituut richt zich op studie, onderzoek en ontsluiting van bestaande kennis in binnen en buitenland. Ook wil het  de praktische toepassing van die kennis stimuleren. Verder wil men een onderzoeksprogramma opzetten.

Directeur Wieling , sociaal geograaf afkomstig uit de onderwijswereld, stond met zijn consultancybureau aan de wieg van de instituut. Hij is in Friesland onder meer bekend als voorzitter van de Elf Stedentocht.
Inmiddels heeft Shared Space Institute een eerste aanzet voor samenwerking gemaakt met CROW en de in de verkeerswereld nog onbekende Aedes (‘kennispartners op gebied van verkeer, openbare ruimte en huisvesting’). Met deze beide kennispartners worden gezamenlijke projecten voor toegepast onderzoek uitgevoerd, aldus het nieuwe instituut. Daarnaast wordt in opdracht van de provincie Fryslân een evaluatiemodel voor Shared Space – projecten uitgewerkt.
In oktober 2009 wordt, zo luidt het plan, een voorstel voor een Europees Shared Space – samenwerkingsproject ingediend. Nederlandse belangstellenden voor deelname aan dit project worden uitgenodigd contact met Shared Space Institute op te nemen. In juni vindt de feestelijke opening van het Shared Space Institute plaats.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.