Uber

Fraudebureau EU start onderzoek naar lobbywerk Neelie Kroes

Neelie Kroes
Voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes. Foto: ANP/Edwin Janssen

Het Europees Bureau voor fraudebestrijding (OLAF) heeft een onderzoek geopend naar het lobbywerk voor Uber door voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes. “Volgend op een voorlopige evaluatie van de beschuldigingen die onder de aandacht van OLAF zijn gebracht, heeft de directeur-generaal besloten een onderzoek te openen”, zegt een woordvoerder van OLAF nadat Follow the Money (FTM) hierover had bericht.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Olivier Smits/ANP

3 reacties op “Fraudebureau EU start onderzoek naar lobbywerk Neelie Kroes”

Stef Bouwhuis|06.10.22|12:16

Persoonlijk had ik één van de eerste koeriersdiensten in Nederland. Toen had ik het gevoel dat Mevrouw Kroes in haar Ministersrol de geprivatiseerde Post de hele tijd voortrok. Ik herinner me uit de Tweede Kamer dat bij het bepalen van een minimumprijs tussen ‘post’ en ‘koerier’ de loge gevuld was met hoge ambtenaren en Post mensen die driftig stipulerend met handgebaren haar adviseerden. Een kolderiek gezicht, maar het ging wel om ons ‘brood’. Ze heeft mkb-bedrijven nooit zo gesteund!

fred den boef|06.10.22|11:59

Nellie Smit kroes heeft samen met Netelenbos de eerste klap al toegebracht aan de taxibranche jaren geleden en nu probeer ze het weer nu ook nog eens met steun van uber wat een heks.

Peter Walgreen|02.10.22|20:41

Deze vrouw zal echt wel integer zijn, ze is immers lid van de VVD…..