leveringsproblemen

Station Almere Centrum al twee jaar in de steigers, oplevering weer vertraagd

Station Almere Centrum. Foto: Wikipedia

Opnieuw heeft de verbouwing van station Almere Centrum vertraging opgelopen. De bedoeling was dat het gebouw op 28 september volledig gerenoveerd zou zijn. ProRail meldt nu dat die datum niet zal worden gehaald. Vanwege leveringsproblemen van de vloertegels voor de stationshal en materialen voor de afwerking van het stationsgebouw is de oplevering nu voor “onbepaalde tijd” verschoven.

Al twee jaar lang staat station Almere Centraal, geopend op 30 mei 1987, in de steigers. Aanvankelijk zou de renovatie van het gebouw een jaar duren en ongeveer tegelijkertijd opengaan met de aanvang van de Floriade in de Flevolandse stad. Zowel de oplevering van het station alsmede de voltooing van de Floriade liepen vertraging op.

Floriade

In maart van dit jaar liet ProRail al weten dat het station niet tegelijk met de start van de Floriade klaar zou zijn. De Floriade, die ook nog niet ‘af’ was moest echter op de geplande datum open, maar het Almeerse station bleef, tot op de dag van vandaag, in de steigers. Volgens ProRail is de vertraging mede te wijten problemen met het grondwerk, de liften en de coronapandemie.

Nieuwe winkels

Op het verbouwde station komen zeven vernieuwde winkels, waaronder boekhandel AKO en een GWK-wisselkantoor. Een Starbucks en AH2GO zullen als nieuw aanbod worden toegevoegd aan het station. Wanneer het station nu wel open zal gaan valt niet meer te voorspellen volgens ProRail.

Dit bericht verscheen eerder op zusterpublicatie SpoorPro.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.