Kleuter omgekomen in spoortunnel Antwerpen Centraal

Antwerpen Centraal, treinstation

Een 5-jarige jongen is maandagmiddag omgekomen in de treintunnel van het centraal station van Antwerpen. De kleuter was kort daarvoor als vermist opgegeven, nadat hij in de buurt van het station was verdwenen. Hij werd gevonden in een deel van de tunnel die eigenlijk alleen toegankelijk is voor spoorwegarbeiders.

De autoriteiten die de zaak onderzoeken gaan vooralsnog uit van een tragisch ongeval, melden Vlaamse media. Door het incident in de tunnel tussen Antwerpen Centraal en het dichtbij gelegen station Berchem kwam het tot een aanzienlijke verstoring van het treinverkeer. Ook de internationale verbindingen tussen Nederland en Brussel en verder maken gebruik van de tunnel.

Route bepalen

Het is onbekend hoe de jongen terecht kon komen in dit deel van Antwerpen Centraal. Het is mogelijk dat camerabeelden op de perrons en in de tunnel kunnen helpen om de route van de jongen in beeld te brengen. Federaal minister voor Mobiliteit Georges Gilkinet heeft zijn medeleven betuigd op Twitter en laat weten dat zijn gedachten uitgaan naar de familie van de kleuter.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.