Sneeuwval veroorzaakt wisselstoringen, treinen vallen uit

Sneeuw, spoor, Amsterdam Centraal, NS

Sneeuwval en ijzel hebben er zondagochtend voor gezorgd dat diverse treinen zijn uitgevallen of vertraging hebben opgelopen. Vooral het treinverkeer rond Utrecht en Amsterdam en het internationale treinverkeer werden hierdoor getroffen.

Volgens ProRail moesten tientallen wissels gecontroleerd worden door storingsploegen met monteurs. Tussen Utrecht en Schiphol reden daardoor geruime tijd helemaal geen treinen en tussen Amsterdam en Almere reden geen intercity’s.

Treinverkeer gestremd

In de loop van de middag waren de meeste problemen opgelost. De nasleep hiervan leidde op sommige trajecten nog wel tot vertraging.

Auteur: Marieke van Gompel

2 reacties op “Sneeuwval veroorzaakt wisselstoringen, treinen vallen uit”

Ton Spies|19.12.18|10:52

@Wiebe
Wellicht wordt dan gereden volgens de dienstregeling van oudejaarsavond.

Wiebe Goossen|18.12.18|15:01

Voor velen blijft het een raadsel dat de recente zéér lichte inval van de winter tot zulke problemen kan leiden. Er is nauwelijks sneeuw gevallen en het vroor heel lichtjes. Je vraagt je af tot welke problemen een echt pak sneeuw, die wekenlang blijft liggen, wel niet zal leiden…