Sqills gaat ticketsysteem OV voor Ierland leveren

Kantoor Sqills, Enschede

Sqills, een Nederlandse leverancier van verkoop- en distributie software voor spoor- en busvervoer, is door Iarnród Éireann, Irish Rail, geselecteerd om hun huidige ticketsysteem voor heel Ierland te vervangen. De opdracht is toegekend aan een team van vier leveranciers, waarvan Sqills onderdeel uitmaakt. Het team wordt geleid door het Amerikaanse bedrijf Cubic Transportation Systems.

Sqills gaat het S3 Passenger-systeem met onder meer opbrengstmanagement, boeking- en reserveringfunctionaliteit leveren. De software van het systeem van Sqills heeft als voordeel dat tarieven in één bron kunnen worden ingesteld, waarna alle verkoopkanalen direct een update krijgen. Daarnaast wordt de bezettingsgraad van de trein geoptimaliseerd en is het mogelijk om goedkopere tickets tijdens daluren aan te bieden.

Ticketsysteem

Commercieel directeur Wouter Cassee van Sqills: “Dit miljoenencontract en de samenwerking met Irish Rail en Cubic Transportation Systems is een belangrijke stap voorwaarts in de wereldwijde verkoop van onze S3 Passenger software en onze verdere internationale groei.”

Commercieel directeur Gerry Culligan van Iarnród Éireann Irish Rail: “Ons huidige ticketsysteem heeft een aantal gedateerde onderdelen die nadelige effecten hebben op de klantervaringen. We willen de ticketing en CRM-tools aan de normen van deze tijd te laten voldoen.”

Software upgrade

Jonathan Williams van Cubic Transportation Systems: “De achterliggende reden voor de software upgrade was de introductie van een nieuwe manier van werken bij Irish Rail. Het nieuwe systeem zorgt voor flexibiliteit in de manier waarop tickets worden geboekt en verwerkt. Daardoor kunnen reizigers zelf hun reisdata en vertrektijden wijzigen.”

Cubic Transportation Systems leidt het implementatieteam en is verantwoordelijk voor projectmanagement, bedrijfsanalyse, IT-integratie en het beheer en onderhoud. [partner sqills]

Auteur: Marieke van Gompel

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.