RET start met gratis WiFi in trams en metro’s

RET, tram, WiFi

Stadsvervoerder RET is donderdag gestart met het aanbieden van gratis WiFi in metro en tram. Op metrolijn E rijden de eerste twee metro’s voorzien van gratis internet rond. Ook de eerste tram uitgerust met WiFi rijdt door de regio Rotterdam. De komende weken worden er steeds meer voertuigen met dit systeem uitgerust. Zij zijn herkenbaar aan de WiFi-iconen op de ramen.

In de zomer zijn alle 113 trams en 145 metro’s van WiFi voorzien. RET is de eerste stadsvervoerder die haar hele vloot met internet heeft uitgerust. De 256 bussen zijn in 2012 al voorzien van gratis WiFi. Ook op de tien drukste metrostations van de RET kunnen reizigers vanaf de zomer gratis op het internet inloggen.

Reizigers kunnen momenteel nog niet overal ondergronds internetten. Telecomproviders zijn op dit moment bezig met het aanleggen van een ondergronds 3G- en 4G- netwerk dat op een later moment wordt opgeleverd. Daarna kunnen reizigers hier zowel op bovengronds als ondergronds gebruik van maken.

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.