Tijdelijk geen RandstadRail door grote brand

Brand Berkel en Rodenrijs (bron: ANP)
(ANP: Voor eenmalig gebruik)

De metroverbinding van RandstadRail tussen Rotterdam en Den Haag is maandagmiddag stilgelegd vanwege een zeer grote brand in Berkel en Rodenrijs. De brand woedde in een kringloopwinkel en een meubelfabriek. Brandweereenheden zijn maandagmiddag massaal uitgerukt naar de Veilingweg en de Oudelandselaan om het vuur te bestrijden. Dikke, zwarte rookwolken waren tot ver in de omtrek te zien.

In verband met de brand en de daarmee gepaard gaande rookontwikkeling legde vervoerder RET RandstadRail stil. Op last van de brandweer reden er tijdelijk geen metro’s tussen station Meijersplein in Rotterdam en Pijnacker-Zuid. De rook trok in de richting van Pijnacker weg.

Groot materieel

De brand werd omstreeks 14.15 uur gemeld, zegt een woordvoerster van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Er zijn geen meldingen over gewonden. De brandweer is met groot materieel bezig om te voorkomen dat de brand overslaat naar naastgelegen gebouwen.

De gezamenlijke hulpdiensten vertelden omwonenden om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten.

Bron: ANP

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.