15% stijging

Meer FlixBus boekingen naar Verenigd Koninkrijk door begrafenis Queen Elizabeth II

Oefening van uitvaart Queen Elizabeth II. Foto: ANP

FlixBus noteert voor woensdag 14 september een stijging van vijftien procent van het aantal boekingen vanuit België en Nederland naar Londen. Ritten vanuit Amsterdam, Antwerpen, Brussel of Rotterdam naar de Britse hoofdstad zijn het meest populair.

Naast de toename in boekingen zijn ook veel reserveringen geplaatst tot de dag van de staatsbegrafenis. De week na de uitvaart ziet FlixBus een toename in reserveringen voor de omgekeerde route.

De stijging is waargenomen in vergelijking met de voorgaande weken en met de normale activiteit van de FlixBus-lijnen naar het Verenigd Koninkrijk. FlixBus verklaart de stijging grotendeels door de uitvaart van koningin Elizabeth II op 19 september en de vier dagen van openbare meditatie die eraan vooraf gaan.

Ook de boekingen in het Verenigd Koninkrijk naar Londen zijn toegenomen. In vijftig steden waar FlixBus aanwezig is vertrekken meer bussen naar Londen. Vanuit Liverpool, Manchester en Birmingham is een stijging te zien van twintig procent. Hier nemen ook de reserveringen voor de terugreis op 20 september toe.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

1 reactie op “Meer FlixBus boekingen naar Verenigd Koninkrijk door begrafenis Queen Elizabeth II”

kees boer|13.09.22|23:49

IK heb zelfs voor de dood van de koningin wel eens de prijzen vergeleken ;opvallend dat de Flixprijzen naar Londen hardstikke duur zijn – onderhand kan je wel met de Eurostar – terwijl die met Parijs voor een prikkie zijn