Ook grensoverschrijdende Arriva-bussen nu cashloos

Pinapparaat bus (foto: ROB)

Op de twee grensoverschrijdende bussen van Arriva vanuit Limburg naar het Duitse Aken kan vanaf 1 januari niet langer met contant geld worden betaald. Eigenlijk was al het Limburgse OV al cashloos sinds april 2018, maar omdat ook Duitse reizigers van deze lijn gebruikmaken was een overgangstermijn van een aantal maanden afgesproken.

Arriva had die overgangsperiode ingesteld in overleg met de Duitse vervoerder ASEAG. Het betalen met een pinpas of creditcard in de bus is Duitsland namelijk helemaal nog niet zo gebruikelijk als in Nederland en deze twee betreffende buslijnen maken deel uit van het netwerk van de Aachener Verkersverbund.

Cashloos

In de afgelopen maanden is er specifiek naar Duitse reizigers gecommuniceerd dat de contante betaalmogelijkheid zal verdwijnen. Het gaat hier om de bussen op lijn 44 tussen Heerlen en Aken en lijn 350 tussen Maastricht en Aken. Als de buschauffeurs op deze lijnen per 1 januari geen contant geld meer accepteren, zijn alle bussen van Arriva in Nederland cashloos.

Reizigers kunnen reizen met de OV-chipkaart, een e-ticket of een vervoerbewijs betalen in de bus met pin, contactloos of creditcard. Het is nog wel mogelijk om met contant geld een buskaartje te kopen, maar daarvoor moeten passagiers naar een van de Arriva OV-Servicepunten en overige verkooppunten in de regio.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.