ZELFDE STORING

HSL tussen Amsterdam en Rotterdam opnieuw plat door seinstoring

HSL
Een Intercity Direct op de HSL-spoorlijn tussen Amsterdam en Breda. Andre Muller / Shutterstock

Door een seinstoring rijden er maandagochtend geen treinen op het traject van de hogesnelheidslijn (HSL) tussen Amsterdam en Rotterdam. NS verwachtte eerder dat de storing om ongeveer 09.30 uur verholpen zou zijn, maar heeft de prognose inmiddels bijgesteld naar 12.30 uur.

Zaterdag lag het treinverkeer op het HSL-traject tussen Amsterdam en Rotterdam al urenlang stil door een seinstoring. Een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail laat weten dat het maandag om dezelfde storing gaat. Het probleem zit volgens hem in een zogeheten balise, een onderdeel dat nodig is voor de treinbeveiliging.

De spoorbeheerder verving afgelopen weekend een onderdeel van het seinsysteem, maar “dat heeft niet gebracht wat we gehoopt hadden”. Hoe het kan dat het zondag wel goed ging op het HSL-spoor, is nog niet duidelijk. “Dat kunnen we pas vaststellen als we weten wat er precies mis is.”

Auteur: ANP