OPNIEUW CHAOS HSL

Treinverkeer Amsterdam en Rotterdam volledig hervat na urenlange hinder HSL-lijn

Intercity direct Amsterdam - Rotterdam. Foto: NS
Intercity direct Amsterdam - Rotterdam. Foto: NS

Het treinverkeer op de hogesnelheidslijn (HSL) tussen Amsterdam en Rotterdam heeft zaterdag urenlang stilgelegen door een seinstoring. In de loop van de middag was er weer beperkt treinverkeer op het traject mogelijk, om 16.30 uur reden alle treinen weer, meldt NS.

De storing, die voor veel reizigershinder zorgde tussen de hoofdstad en de Maasstad, kon worden verholpen door een onderdeel van het seinsysteem te vervangen, zegt spoorbeheerder ProRail.

Via het HSL-traject kunnen treinreizigers in iets meer dan veertig minuten van Amsterdam naar Rotterdam reizen. Via het reguliere traject tussen beide steden doet de trein daar zo’n half uur langer over. Vanwege de storing waren reizigers zaterdag wel eerder op hun plek van bestemming door de reguliere trein te nemen.

Boete

Onlangs nog deelde voormalig demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen een boete van 800.000 euro uit aan NS. Heijnen stoorde zich aan de vertragingen op de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Breda.

Minimaal 82,1 procent van de reizigers had op dat traject moeten aankomen met minder dan 5 minuten vertraging, maar die ‘reizigerspunctualiteit’ lag vorig jaar op 73,6 procent.

Auteur: Kenneth Steffers

Bron: ANP / Mobiliteit.nl

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl