Kamerdebat

Kamer wil snel actie om ov-geweld, maar kabinet kan weinig beloven: ‘Superfrustrerend’

Staatssecretaris Vivianne Heijnen tijdens een eerder debat in de Tweede kamer. Foto: ANP / Hollandse hoogte / Peter Hilz

Kamerleden wachten met ongeduld op extra maatregelen van het kabinet om geweldsincidenten in het ov te stoppen. Tijdens een commissiedebat woensdag, dat grotendeels in het teken stond van de mishandeling van een NS-conducteur afgelopen zaterdagavond, kon demissionair staatssecretaris Heijen (IenW) echter weinig concrete actie bieden. Zo blijkt het juridisch niet mogelijk om algemene ov-verboden uit te delen of NS-personeel snel toegang te geven tot identiteitsgegevens.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Erik Verheggen

Hoofdredacteur Mobiliteit, ProMedia Group