Geweld in het ov

Conducteur mishandeld in trein, geschopt en van trap geduwd

Close-up van een politie-uniform
Foto ter illustratie. Shutterstock, Dutchmen Photography

Een conducteur van de NS is zaterdagavond in een trein mishandeld door een groep jongeren. Ze is onder meer van de trap geduwd, meldt vakbond VVMC. De politie bevestigt dat er een incident in een trein tussen Delft en Den Haag HS heeft plaatsgevonden. Een minderjarige is aangehouden en zit nog vast.

De mishandeling vond rond 22.30 uur plaats. Volgens de VVMC is de conducteur geschopt, geslagen en “met grof geweld van de trap geduwd”. Ze is behandeld in het ziekenhuis en zit in het gips, zegt een woordvoerster.

Volgens haar ging de conducteur samen met een collega achter een groep van zes à acht jongens aan in een dubbeldekstrein. De collega ging daarbij onderlangs en het slachtoffer bovenlangs. Toen is ze van de trap geduwd en mishandeld. Ook een machinist kreeg volgens de VVMC klappen.

Signaal

De vakbond laat weten contact te hebben gehad met de directie van NS over het incident. “Samen is al eens een signaal naar de politiek afgegeven dat het personeel meer middelen nodig heeft om de agressie te lijf te gaan.” De VVMC wijst erop dat uit een recente enquête onder zijn leden is gebleken dat agressie richting het spoorpersoneel de laatste jaren fors is toegenomen.

“Het is ronduit verschrikkelijk wat mensen onze collega’s menen aan te moeten doen. We hebben van deze recente aanval aangifte gedaan en zullen de politie in alles ondersteunen om de daders te vinden”, zegt directeur Operatie Eelco van Asch van NS. Ook hij zegt dat de gebeurtenis in een “schrikbarend patroon” past en dat het zo niet langer kan.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie Mobiliteit.nl / ANP