Merwedelijn

Regio Utrecht polst bewoners over studie betere bereikbaarheid ov

Tram Urecht.
Tram in Utrecht. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Ceri Breeze

U Ned, een samenwerking van het Rijk, de provincie Utrecht en meerdere gemeenten, houdt in april drie informatiebijeenkomsten over een studie naar het verbeteren van de bereikbaarheid van de Utrechtse regio met het openbaar vervoer. In het onderzoek kijken de overheden onder meer naar de mogelijke aanleg van een nieuwe, deels ondergrondse tramverbinding naar Nieuwegein. Deze nieuwe Merwedelijn moet onder meer een nieuw woon- en werkgebied in de Merwedekanaalzone bereikbaar maken.

Ook kijken de onderzoekers naar de mogelijkheid de bestaande tramlijn 22 in de spits voor grote reizigersgroepen van en naar Utrecht Science Park uit te breiden. Verder is de haalbaarheid van een tweede busbaan op het Science Park onderdeel van het onderzoek.

Van de eerste effecten van de mogelijke ov-maatregelen heeft U Ned inmiddels een beeld. Zo is er onder meer gekeken naar de gevolgen voor de reistijd als bepaalde maatregelen worden uitgevoerd en naar de geluidsoverlast door werkzaamheden. Op de bijeenkomsten in april kunnen bewoners, reizigers en andere belangstellenden zich laten informeren over die effecten en er hun mening over geven.

Lees ook:

Auteur: ANP