Dure treinkaartjes

Kamer hamert op kostenbesparingen NS in plaats van ‘hand ophouden’

Wouter Koolmees, president-directeur NS, tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over de stijgende ticketprijzen en de jaarcijfers van NS. ANP SEM VAN DER WAL

Het eenmalige bedrag van 120 miljoen euro dat Den Haag vorig jaar voor NS vrijmaakte moet structureel worden. Die wens sprak NS-topman Wouter Koolmees dinsdag uit tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer. De Kamer was minder toeschietelijk dan Koolmees leek te hopen en bleef vragen om kostenbesparingen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Erik Verheggen

Hoofdredacteur Mobiliteit, ProMedia Group

1 reactie op “Kamer hamert op kostenbesparingen NS in plaats van ‘hand ophouden’”

asierts|07.03.24|22:57

Heel simpel: NS moet af van het te weinig renderende Elke Tien Minuten Een Trein. NS doet dat natuurlijk niet zelf, want dan hebben ze een politiek probleem vanwege de forse investeringen die daarvoor zijn gedaan. Dus spelen ze het spelletje zo. Koolmees is geen ingenieur en dus ook geen degelijke spoordirecteur, maar politieke spelletjes construeren is voor hem een peuleschilletje. We gaan het zien…